Onze diensten

TOTAALPROJECTEN

 We zijn jullie partner van het eerste ontwerp tot de volledige afwerking waardoor het project één coherent verhaal vertelt. We ontfermen ons met veel toewijding over de werfopvolgingen.

BIM-workflow

Deze workflow staat garant voor een volledige centrale dataverzameling, die zowel voor, tijdens als gedurende de volledige levensduur van het gebouw. Het gebouwmodel wordt uitgewisseld en aangevuld tussen de verschillende leden van het team én de producenten.

MAATWERK

Door onze ervaring in maatwerk kan jouw project aangevuld worden met meubilair specifiek ontwikkeld op maat van jouw project.

POINT CLOUD

Deze 3D laserscanning, eeninnovatie van het 3D meet- en tekenproces, maakt het mogelijk bestaande gebouwen heel snel en accuraat op te meten, waardoor optimalisatie en efficiëntie kernbegrippen worden. Hierdoor wordt de correctheid van de opmeting gegarandeerd en blijft het ontwerp tov de bestaande toestand steeds controleerbaar.

Deze diensten worden ook B2B aangeboden.

VIRTUAL REALITY

BIMx geeft je de mogelijkheid een virtuele wandeling te maken in je ontwerp. Je krijgt een indruk voordat er zelfs maar een steen is gelegd. Het geeft meteen het ruimtelijke gevoel van het gebouw. Dit kan eenvoudig op tablet, PC of smartphone

CONSULTANCY

We kunnen jullie steeds bijstaan als onafhankelijke partner in het bouwproces. Hierdoor wordt u een onafhankelijk advies gegarandeerd.
Indien u hierin interesse hebt, neemt u best even contact op met ons kantoor.

ONZE EXPERTISE

Cross Laminated Timber (CLT)

Het team heeft ervaring met constructies in CLT, eveneens met BIM-uitwisseling.
Door het team te vervolledigen met consultant CLT halen we de juiste experts in huis om de constructie zo efficiënt mogelijk te construeren. Door zijn specifieke benadering van een CLT constructie kunnen vaak intelligenter omgaan met de constructie dan bij een klassieke aanname van een constructie. Onze kennis van OPEN BIM komt in deze bouwmethodiek volledig tot zijn recht en kunnen we woningen binnen de 100 werkdagen construeren van start tot verhuis.

BEN (Bijna Energie Neutraal)

AEON heeft een opleiding tot EPB-coördinator gevolgd bij Vitruvius en energieneutraal bouwen bij het toemalige Passiefhuis Platform (nu Pixii), waardoor we zeer goed op de hoogte zijn van deze materie (BEN). De EPB-details worden steeds conform de berekeningswijzen opgesteld door ons architectenkantoor.

Ontwikkeling

Een BIM-model is een virtueel prototype van jouw project, inclusief alle datagegevens. Het model huisvest alle data nodig om de constructie te evalueren, te bouwen en te onderhouden. Het BIM-model wordt dus gebruikt gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw. Het omvat volledige informatie-uitwisseling tussen alle bouwpartners, stimuleert co-creatie , efficiënter bouwproces, kortere bouwtermijn en minder faal- en transactiekosten.
We zijn ons al geruime tijd bewust van het belang van deze workflow. Net daarom zetten we hier enorm op in. Door onze ervaring, worden we gevraagd om lezingen te geven en om mee te werken aan koppelingen tussen verschillende softwarepakketten.

TESTIMONIALS