Cross Laminated Timber – voordelen

VOORDELEN VAN CROSS LAMINATED TIMBER

Grote architecturale vrijheid

Dankzij zijn grote draagvermogen kan men zich met dit materiaal aan gedurfde architectuur wagen (oversteek, terras enz.) en zijn er kansen voor een uitgesproken personalisering van het gebouw.

Tijdbesparend

De paneeldikte wordt optimaal berekend tijdens de voorstudie van het gebouw in samenspraak met ons team en de constructeur. In de werkplaats wordt op elk paneel alle nodige insnijdingen en verzagingen voorzien, tot de exacte definitieve afmetingen. Alle openingen (deuren, vensters) en eventuele technische holten voor sanitair en elektriciteit worden dus vooraf aangebracht. Met behulp van digitaal aangestuurde machines wordt precisiewerk afgeleverd, tot de millimeter, zelfs in het raam van de ruwbouw. De uitgezaagde panelen worden gebruiksklaar op de werf afgeleverd.

Continue Reading

Cross Laminated Timber – uitgelicht

CLT of volledig Cross Laminated Timber, bestaat zoals de naam het zelf zegt uit panelen in massief, kruiselings verlijmd hout. Deze zijn volledig vervaardigd uit massief vuren hout.

De lagen worden structureel en onder hoge druk haaks op elkaar gelijmd met een oplosmiddelvrije lijm die voldoet aan de strengste Europese normen (voor gezondheid en weerstand). De houtvezels liggen kruiselings in beide richtingen voor een onbuigzaam effect. Dit levert robuuste dragende panelen op, met de bijzonderheid dat ze bestand zijn tegen gelijktijdige zware spanningen in meerdere richtingen. Ze bieden ook bijzonder hoge prestatievermogens wat betreft sterkte, stabiliteit en afwezigheid van dimensievariatie (zelfde dilatatie als beton). Bovendien behouden ze hun natuurlijke houtaspect.

Continue Reading

Wat doet een architect nu exact?

Wat doet een architect nu exact?

Een vraag die voor heel wat verwarring zorgt.

Wat zeg je? Mooie tekeningen van gebouwen maken?

Wel… niet alleen dat, maar we zijn ongelooflijk blij dat je onze schetsen mooi vindt.

Misschien ken je niet veel architecten, misschien zijn er niet veel in jouw buurt, misschien hebben jullie nog nooit met een architect samengewerkt of nodig gehad, misschien beslisten jullie om te werken met een interieurarchitect of een aannemer. En voor sommigen onder jullie zal het een once-in-a-lifetime-opportunity zijn om samen met een architect jullie droomhuis te ontwerpen en te realiseren. Vandaar dat we niet schrikken dat veel mensen eigenlijk niet weten wat ons takenpakket inhoudt of waarom jullie met ons zouden werken. We tekenen tenslotte jullie plannen zonder meer.

Continue Reading